Правилна и безбедна исхрана у летњем периоду

храна фрижидерТоком летњег периода, посебно када су овако високе температуре, потребно је бити опрезан приликом куповине, начина чувања и обраде намирница. Kоришћењем здравствено исправних и квалитетних намирница обезбеђујемо не само потребан енергетски унос за свакодневне активности већ, што је још важније, штитимо наше здравље.
 
Загађеном храном се преносе многе болести. Особе заражене микроорганизмима из хране могу проћи без симптома, имати само благ цревни поремећај, али исто тако могу доћи у стање тешке дехидрације (губитка велике количине течности) и поремећаја општег стања, па може доћи чак и до смрти.

Учините боравак вашег детета на сунцу безбедним!

сунцеЛето је закуцало на наша врата, и сунчани летњи дани маме својом топлотом и младе и старе да изађу из својих домова и што више времена проведу на свежем ваздуху, са својом породицом и пријатељима. Међутим, поред многобројних благодети које нам лето доноси, морамо бити свесни и опасности које са собом носе ужарени сунчеви зраци и високе температуре, као неминовни пратиоци лета.

Црвенило и опекотине од сунца су у летњим месецима свакодневна појава и нежељене су последице директног излагањa сунчевим зрацима. Поред тренутног бола који изазивају, оне могу имати и озбиљне дугорочне последице.

Више текстова о овој теми

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351