Zajedno u bioskopu javnog zdravlja

биоскоп јавног здрављаSvečanost u okviru projekta „Bioskop javnog zdravlja“ koji realizuju Institut za socijalnu medicinu i Centar Škola javnog zdravlja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti i Jugoslovenskom kinotekom je održana 16.5.2024. u svečanoj sali Dekanata.

Tom prilikom predstavljen je razvoj ideje korišćenja filmova kao zdravstveno vaspitne metode, kao i značaja inovativnih pristupa u promociji zdravlja.

Uvodnu reč su održali prof. dr Aleksandra Jović-Vraneš,rukovodilac Centra – Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta i ass dr Aleksandar Stevanović, koordinator projekta.

биоскоп јз
U prvom panelu koji je bio posvećen strateškim prostupima, dostignućima, izazovim i budućim stremljenjima u oblasti promocije zdravlja su učestvovali prof dr Vesna Bjegović, upravnik Instituta za socijalnu medicinu, prof dr Verica Jovanović, direktor Instituta za javno zdravlje Srbije, mr sc med dr Gordana Tamburkovski, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i ass dr Stefan Mandić Rajčević iz Instituta za socijalnu medicinu.

биоскоп јз

Druga diskusija u kojoj su učestvovali panelisti prof. Vanja Šibalić i prof. dr Srđan Milovanović odnosila se na povezanost filma kao načina slanja poruka i zdravlja kao tematske celine u filmskoj industriji.

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd i Institut za socijalnu medicinu i Centar Škola javnog zdravlja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu gaje dugogodišnju saradnju sa ciljem doprinosa unapređenju i očuvanju zdravlja građana i zajednica.

биоскоп јз

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351